Idag väntar jag fikagäster från mammagruppen.
Helt underbara mammor och underbara små liv.
Jag har bakat en jordgubbspaj till fikat.
Smulpaj tröttnar vi aldrig på - en svensk klassiker
Klassisk smulpaj med bär, rabarber eller frukt
Smulpaj
150 g margarin
2 1/4 dl mjöl
2 1/4 dl havregryn
2 msk socker
Blanda ingredienserna.
(Jag brukar blanda alla ingredienser i
plastpåsar för att slippa kladdiga fingrar)
Lägg önskade bär eller frukt i ungsäker form.
Strö över ca 3 msk socker och 2 msk potatismjöl.
Smula pajdegen över bären och grädda 200 grader i 30 min.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Nu inväntar vi våra gäster.
Ha en riktigt härlig dag.
Kram
Caroline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar